Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Primer premi del pòster del VIIé Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l'Adolescència

Primer premi atorgat al pòster Percepció sobre la salut dels i les adolescents durant l'ingrés a l'Hospital de Dia Infanto-Juvenil de Tortosa de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre


El pòster Percepció sobre la salut dels i les adolescents durant l'ingrés a l'Hospital de Dia Infanto-Juvenil de Tortosa ha estat el guanyador del primer premi del VIIé Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència a Barcelona.
 
Aquest estudi ha resultat del treball de l’equip d’infermeria format per la Dra Lidia Sarrió Colas, Elvira Pla Tomàs, Ana Martí Garcia, Jordi Fiol Munar, Laura Agramunt Príncep i Roger Ferrer Sabaté.
 
Els dies 28 de maig, 3-4 i 11 de juny de 2021 s’ha celebrat el VII Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència sota el lema Transicions, Exclusions i Soledats: desafiaments i respostes. Ha estat un congrés en format telemàtic (híbrid) a Barcelona.
 
L’objectiu de l’estudi presentat és mesurar la qualitat de vida dels joves durant l’ingrés a l’Hospital de Dia Infantil i Juvenil (HDIJ). Es tracta d’un estudi longitudinal i descriptiu, amb mesures repetides pre i post intervenció. L'àmbit d’estudi és l’HDIJ i les dades han estat recollides entre l’any 2016 i el 2020. L’estudi s’ha realitzat en 70 adolescents amb una edat compresa entre 12 i 16 anys i el tipus de mostreig ha estat consecutiu.

L’instrument emprat per administrar els/les adolescents ingressats/des a l’HDIJ, és l’instrument genèric SF-36 que mesura la qualitat de vida relacionada amb la salut (QVRS). Consta de vuit dimensions, funcionament físic, rol físic, dolor corporal, salut general, vitalitat, funcionament social, rol emocional i salut mental. Per a cada dimensió, els ítems estan codificats, agregats i transformats en una escala amb un rang de 0 (pitjor estat de salut) a 100 (millor estat de salut). L’SF-36 és un dels qüestionaris més acceptats i utilitzats per les seves propietats de validesa i fiabilitat.
 
L’estudi conclou que després de les intervencions realitzades per l’equip d’HDIJ hi ha un canvi important en la QVRS dels/les adolescents, amb una milloria rellevant en la percepció de la seva salut del/la adolescent, amb més impacte en la dimensió emocional i social.
 

 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES