Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Taller de cuina al Servei de Rehabilitació Comunitària de Móra d'Ebre


Aquesta setmana al Servei de Rehabilitació Comunitària de Móra d’Ebre de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre, emmarcat dins de l’activitat del Taller de Cuina del Programa Funcional Bàsic, hem elaborat una recepta senzilla, saludable i amb aliments de km 0 comprats a les botigues del municipi. En aquesta ocasió, s’ha cuinat una truita de patates amb carabassó mitjançant un estoig de vapor per a microones, i com acompanyament, tomàquet amanit.
 
Aquesta activitat es realitza mantenint al màxim les mesures de prevenció establertes per la prevenció del contagi de la covid-19: rentat de mans, distància i mascareta. Les persones usuàries s’emporten la seva part amb una carmanyola i s’ho mengen a casa seva per dinar o per sopar, com ho desitgin.

La realització de l’activitat de cuina, és una eina terapèutica de gran potencial, que aporta a l'àmbit funcional diferents estratègies amb l’objectiu de compensar les dificultats que presenten les persones que atenem per la realització dels seus àpats, es treballen activitats instrumentals com l’elaboració de la llista de la compra i la realització d’una gestió econòmica adequada, es fomenten i potencien hàbits saludables i quotidians, i permet exercitar habilitats psicomotrius especifiques per cada funció (amassar, batre, tallar, etc). En general, és una activitat terapèutica molt completa, que té molt èxit i que és un vehicle per fomentar i reforçar l’aliança terapèutica entre les persones, compartint i establint un espai lúdic i d’interacció social.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES