Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Mural a l’hort de l’Hospital de Dia Infantil i Juvenil de Tortosa

 
Els adolescents i les adolescents de l'Hospital de Dia Infantil i Juvenil (HDIJ) de Tortosa de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, treballen des del 2018 conjuntament amb la Fundació Mare Nostrum, acompanyats i acompanyades per Alfonso Jaquete, pintor i professor de pintura, amb el qual es reuneixen els divendres per portar a terme diferents projectes relacionats amb la pintura i l’art.
 
Aquest any 2020, una de les activitats que s’ha engegat, ha estat donar color a l’hort on realitzen activitats d’agricultura. Aquesta proposta va sorgir dels adolescents i de les adolescents en l’assemblea que es realitza a l’HDIJ, on un dels objectius ha estat millorar l’entorn de l’hort i del carrer. Aprofitant l’activitat d’artteràpia -disciplina que utilitza l'art i els mitjans visuals com a principal via de comunicació- s’ha volgut donar continuïtat al projecte. El resultat d’aquesta expressió artística ha estat la pintada d’un mural a la paret exterior de l’hort de l’HDIJ. El treball ha tingut diferents fases; primer es va realitzar la neteja i es va adequar la paret on es realitzaria el mural; tot seguit es va sanejar la paret, tapant forats i donant una capa d’imprimació; paral·lelament s’ha treballat l’elaboració d’un esbós; i finalment ha donat com a resultat la pintada del mural del mur de l’hort.

El resultat artístic que s’observa a la foto va acompanyat del sentit de l’ocupació i dels beneficis de l’artteràpia en els adolescents i les adolescents.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES