Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Centre de Dia de Tarragona participa en el cicle de diàlegs de Teràpia Ocupacional

Les terapeutes ocupacionals del Centre de Dia de Tarragona de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, juntament amb un usuari del Servei de Rehabilitació Comunitària de Tarragona vam assistir al cicle de diàlegs de Teràpia Ocupacional que es va realitzar el passat dijous 25 de maig a l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa.
 
La temàtica del col·loqui era dilemes sobre l'ocupació humana en Salut Mental. La taula estava constituïda tant per terapeutes ocupacionals com per usuaris de la xarxa de Salut Mental: Daniel Cabañas Martínez (de Centres Assistencials Dr. Emili Mira), Francesc Cambronero Fernández (Activa-Ment Catalunya Associació), Silvia Ramos Sánchez (Hospital Universitari Mútua de Terrassa), Sergio Guzman Lozano (Centres Assistencials Dr. Emili Mira) i com a moderadora Carmen Moratinos (Terapeuta ocupacional EUIT). Algunes de les reflexions que vam extreure són que la Rehabilitació en Salut Mental es troba en un moment de canvi on els professionals hem de prioritzar els projectes de vida dels usuaris com a eix vertebrador de la nostra intervenció, tenint en compte les necessitats individuals, els interessos i les expectatives de vida, és a dir, que és la pròpia persona afectada qui ha de ser protagonista actiu del procés d'intervenció.
 
Els professionals, en aquest cas, els terapeutes ocupacionals, som els responsables d'acompanyar i donar suport a l'usuari en tot aquest procés adaptant les activitats, modulant les emocions, validant a la persona i empoderant-la segons les necessitats de cada moment.
 
La reflexió de l'Arturo, usuari que ens va acompanyar, va ser la següent: "La tarde con los terapeutas ocupacionales fue impresionante por su profesionalidad, tesón y amor por sus pacientes. Dispuestos a cambiar la forma de ver la profesión, salir de los tópicos adaptándose a los nuevos tiempos. También fue interesante el hecho de poder interactuar en el coloquio como usuario, cosa poco habitual".
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES