Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

VIII Jornada d'Adolescència


Ahir  27 d'octubre es celebrà a les Terres de l'Ebre la VIII Jornada d'Adolescència, aquest any amb el títol Adolescència i Salut Mental; van participar professionals de primària, programa salut i escola, salut mental, departament d'ensenyament del territori així com altres professionals que ens van aportar la seva experiència.
 
El treball en xarxa, la detecció i intervenció precoç són claus per millorar el pronòstic de les malalties mentals d'inici a l'adolescència.
 
La xarxa està formada per diferents sistemes (educatiu, sanitari, social, familiar, ....) tots importants, amb funcions i ritmes de treball diferents però qui marca el ritme de les nostres intervencions són els adolescents i les seves famílies. La comunicació fluida tant d'aspectes positius com negatius, poder parlar de les nostres discrepàncies, coordinacions de qualitat i buscar la complementarietat són aspectes fonamentals per garantir un treball en xarxa madur.
 
Cada membre de la xarxa:
  • Ha de formar a les persones per a què estiguin capacitades per afrontar amb èxit els obstacles que van apareixent, sent la malaltia mental un dels obstacles mes difícils de superar.
  • Ha de facilitar climes de confiança, compassió i companyerisme entre els iguals per enfortir els vincles que poden veure's afectats per les malalties mentals.
  • El projecte educatiu i terapèutic adaptat a les necessitats de l'alumne/pacient, redueix l'absentisme escolar, millora la funcionalitat i la qualitat de vida de les persones.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES